vintageloppis, kaffe och kärleksbroar under första dagen i Paris

paris -15
Och så var jag här! I Paris! Efter att ha landat och kommit fram till hotellet sent på kvällen i söndags så började jag min första riktiga dag igår.
 
paris -15
Det hela började naturligtvis med frukost på St. Christophers Inn där jag bor just nu. Det är någon sorts kedja med hostels som jag tycker verkar väldigt bra om man vill bo billigt!
 
paris -15
Och så gav jag mig iväg! Bestämde mig lite löst för att gå från hostellet ner till Seine eftersom jag gärna vill gå och se så mycket som möjligt, så det gjorde jag!
 
paris -15
Kan väl passa på att ge en shout out till min mamma som lite diskret indikerade att jag har ett dåligt lokalsinne för ett par veckor sedan. Du har alldeles rätt mvh "gick jag nyss i en cirkel?".
 
paris -15
 Under promenaden dit gick jag bland annat förbi såhär fina trädgårdsmarknader...
 
paris -15
... och Notre Dame! Gick inte in eftersom det låg ganska långt ner på min långa att-se-i-Paris-lista, men det var ändå fint att få se det.
 
paris -15
Allt är verkligen så himla fint här nere. Är förresten väldigt glad över vädret här nere. För någon som kommer från rusket i Sverige så känns det som rena rama sensommaren här, även om det nog egentligen är lite av en överdrift haha.
 
paris -15
Påväg till Seine kikade jag även in i några av de butiker som hade öppet vid den tiden, däribland två stycken superkitschiga grejer. Fick med mig en liten gullig/rolig grej hem härifrån som jag ska visa någon dag!
 
paris -15
paris -15
Efter att ha gått ett bra tag bestämde jag mig för att sätta mig en av alla dessa caféer där fransmän och fransyskor hade suttit och druckit kaffe längs med hela vägen. De flesta med en mobil i ena handen och en cigg i den andra som de yvigt gestikulerade med. Skrattade nästan när jag såg det för hur franskt får det bli haha.
 
paris -15
paris -15
Bestämde mig för att därifrån gå till Eiffeltornet, vilket jag såhär i efterhand inser var __ganska långt bort__. Oh well, man lär sig genom misstag också!
 
paris -15
Om man nu kan räkna att gå en långpromenad längs med Seine som ett misstag det vill säga.
 
paris -15
paris -15
paris -15
Typexempel på FINFINA GATOR I PARIS. Dessa låg för övrigt precis bredvid...
 
paris -15
... Eiffeltornet!
 
paris -15
Tänkr inte tråka ut er med alltför många bilder på denna byggnad (jag tog en del...) men jag kan iallafall konstatera att den var väldigt fin och STOR. Vilket blev ganska chockerande eftersom den döljdes bakom byggnader nästan hela vägen dit.
 
paris -15
Något som däremot var tråkigt var att en snubbe kom fram till mig och betedde sig väldigt opassande samtidigt som jag tog föregående bild vilket gjorde att jag gick därifrån arg. Sluta stödja min misandri, Paris.
 
paris -15
paris -15
Något som fick mig på bra humör var att jag råkade stöta på den här romantiska bron påväg därifrån. Här har en massa par satt hänglås och skrivit saker för att föreviga deras kärlek. Det tycker jag är fint.
 
paris -15
Efter detta innebar dock kombinationen trött i benen + hungrig + dåligt batteri på mobilen att jag begav mig tillbaka till hostellet.
 
paris -15
Med mig tog jag en baguette och juice som lunch, vilket jag åt på medans jag lät mobilen (och mina fötter...) ladda. Man måste ju äta minst en baguette i Paris tänker jag.
 paris -15
Efter en stund blev jag dock väldigt rastlös. "Inte kan man väl sitta på ett hotellrum när man är i Paris??" tänkte jag och satte mig på metron.
 
paris -15
paris -15
Här skulle ju gås på vintageloppis!
 
paris -15
Hade blivit tipsad om "Saint-Ouen Flea Market" i norra Paris, så jag begav mig dit. Vilket var väldigt trevligt, även om många stånd tyvärr verkar ha stängt för dagen.
 
paris -15
paris -15
Det fanns dock mycket kvar att kika på, så mig gick det ingen nöd på!
 
paris -15
paris -15
paris -15
Priserna var dock ganska höga + jag hittade inget som jag kände att jag behövde just nu, så jag gick därifrån nästintill tomhänt.
 
paris -15
Förutom den här lilla gulliga påsen. Köpte nämligen en fin liten pryl, som jag såklart ska visa någon dag!
 
paris -15
paris -15
paris -15
När det började skymma började affärerna på marknaden stänga ner, och jag bestämde mig för att bege mig därifrån.
 
paris -15Än ville jag dock inte gå tillbaka till hostellet, så jag satte mig på tunnelbanan in till stan istället.
 
paris -15
paris -15
 
Där jag sedan kikade runt i klädaffärer tills även de stängde, och jag tog en liten promenad till tunnelbanan och hostellet. En bra första dag!
 
 Nu, när jag skriver det här, sitter jag än en gång och äter frukost. Idag är planerna att gå på åtminstone två museum, så vi får se hur det blir med det. Ha det bra!
 Kom ihåg mig?