på tur i montmartre under sista dagen i paris

paris -15paris -15
Och så började min allra sista halvdag i Paris! Började som vanligt dagen med att gå ner till loungen och äta frukost och blogga, men den här dagen gick jag inte ut på äventyr direkt efteråt, utan blev tvungen till att först gå och packa samt checka ut. Efter att ha låst in min packning ordentligt var jag dock äntligen iväg!
 
paris -15
Paris var vackert som vanligt, och jag började redan sörja att jag skulle bli tvungen att lämna denna plats.
 
paris -15
Hade egentligen tänkt spendera dagen på Louvren, men när jag kom fram insåg jag att det nog var smartare att spara den grejen till nästa gång jag befinner mig i Paris. Jag är nämligen en sån person som lugnt och stilla vill gå runt och kika på allt som är utställt inklusive alla skyltar med information, fundera lite samt gärna ta en fika. Ingen bra kombo med ett pressat tidsschema.
 
paris -15
Efter att ha funderat lite på vad jag skulle göra av mina sista timmar bestämde jag mig för att kolla in Montmarte istället!
 
paris -15
paris -15
Jag hade inte riktigt koll på var jag skulle gå av tunnelbanan, så jag gick av lite tidigare och gick och kikade på de matmarknader som fanns längs med vägen.
 
paris -15
Åh, Paris.
 
paris -15
Efter en liten promenad nådde jag mitt mål - basilikan/kyrkan Sacré-Cœur! 
 
paris -15
Kyrkan ligger uppe på en kulle, så det var inte helt lätt att ta sig upp.
 
paris -15
Det var dock väldigt värt det, för det dröjde inte länge innan jag fick se en fantastisk utsikt över Paris.
 
paris -15
paris -15
Det var så himla vackert att se alla dessa disiga hustak.
 
paris -15
Jag var naturligtvis tvungen att gå in i kyrkan när jag ändå var där...
 
paris -15paris -15
... vilket naturligtvis var en häftig upplevelse även det.
 
paris -15
Efter detta var jag naturligtvis tvungen till att gå runt lite i området! Min kunskap om Montmartre är i stort sätt begränsad till Amélie från Montmartre, och jag ville ju naturligtvis se om det är lika fint som i filmen.
 
paris -15
paris -15
Min slutsats blev att Montmartre på många sätt är väldigt väldigt turistigt, men så går man in på någon tvärgata och bara slås av hur fint och mysigt det är.
 
paris -15
Som den här gatan till exempel, med små hus, blommor, snirkliga detaljer och gulliga fönster.
 
paris -15
Och den här, med kanske världens gulligaste café.
 
paris -15
Och den här!
 
paris -15
 Det fanns lite små, gulliga butiker också. Den här var till exempel helt dedikerad till änglar.
 
paris -15
Efter en stund blev jag hungrig, så när jag hittade en malaysisk restaurang som såg lockande ut bestämde jag mig för att sätta mig där. Jag beställde in det som restaurangen verkade vara kända för, nämligen en slags sallad med kyckling och nudlar.
 
paris -15
Det var faktiskt väldigt, väldigt gott! Trevligt var det också att sätta sig ner en stund, dricka mangojuice och läsa lite Haruki Murakami medans jag åt.
 
paris -15
Efter detta var det dock dags att röra sig mot metron, nu skulle jag nämligen ta mig till hostellet för att hämta min väska och bege mig hem.
 
paris -15
paris -15
Påväg dit hann jag dock se ännu fler intressanta butiker! Det här lilla krypinet var till exempel fullt med små saker man kunde kika på.
 
paris -15
Som till exempel en massa gamla tapetrullar...
 
paris -15
... och ett väldigt speciellt konstverk.
 
paris -15
paris -15
paris -15
När jag kom fram till hostellet och hämtat väskorna satte jag mig där en stund medans jag lät mobilen ladda. Här kan ni förresten även se hur det såg ut där jag stundals har suttit och tagit det lugnt under min vistelse i Paris.
 
paris -15
Och så på tunnelbanan igen, den här gången med målet den busshållsplats som jag sedan skulle ta mig till flygplatsen ifrån.
 
paris -15paris -15
Farväl Paris!
 
paris -15
paris -15
Det kändes verkligen så himla sorgligt när jag steg på bussen. för Paris var verkligen en stad jag inte ville lämna. Det hela kändes dock lite bättre när jag tänkte på att jag skulle se till att komma tillbaka så snabbt det bara går. Det måste jag verkligen.
 
 Kom ihåg mig?