gotiska kyrkogårdar, uppstoppade djur och paris bästa falafel

paris -15
Efter att jag skrev klart förra inlägget i hotelloungen så bestämde jag mig för att bege mig ut i Paris!
 
paris -15
Målet med dagen var naturligtvis att se så mycket som bara är möjligt.
 
paris -15
Första målet var Museum national d'Historie naturelle eftersom jag hade hört att de hade många häftiga, gamla skelett att kika på.
 
paris -15
paris -15
Mina planer fick dock ett abrubt slut då jag insåg att Naturmuseumet hade stängt för renoveringar den dagen. Jag som hade kollat upp så att de skulle vara öppna trots att det var tisdag, suck. Måste förövrigt ta reda på varför i hela friden en massa ställen i Paris har stängt på tisdagar.
 
paris -15
paris -15
paris -15
Nåväl. Till museets försvar så är det delvis en stor park, så det var ändå mysigt att ta en promenad här på morgonkvisten.
 
paris -15
paris -15
paris -15
Efter att ha tagit en liten promenad bestämde jag mig för vad mitt nästa mål skulle vara och begav mig dit.
 
paris -15
paris -15
På vägen passerade jag än en gång, gång på gång alla dessa små specialaffärer. Tycker det är himla mysigt att det finns så mycket av det kvar i Paris, även om jag som svensk spontant blir lite nervös av att inte vara i närheten av en mataffärskedja ala ICA haha.
 
paris -15
Efter att ha tagit tunnelbanan en liten bit kom jag fram till mitt mål...
 
paris -15
... Dupuytren! Här fick man tyvärr inte ta några foton, och då jag inte kände för att ta fram min inre bloggninja med tanke på stämningen därinne så har jag tyvärr lånat följande bilder från deras egen sida.
 
Deyrolle är hursomhaver en väldigt spännande butik som finns i västra Paris. De säljer nämligen uppstoppade djur! Här kan man köpa allt från isbjörnar för stora summor pengar till små nyckelpigor för ett par euro styck. Eller bara gå och kika lite, som jag.
 
Min personliga favorit skulle jag nog säga var antingen enh*rningshuvudet eller den intressanta blandningen "stort ägg med papegojahuvud pekande rakt ut". Samlingen i kombination med de varma, träiga lokalerna fick det hela att kännas lite Indiana Jones haha. Antar att samlingen inte passar alla, men för mig som har växt upp med en fågelskådare till pappa och därmed är van med att ha uppstoppade fåglar lite överallt kändes det inte så udda.
 
paris -15
paris -15
Efter att noggrant ha kollat igenom samlingen begav jag mig än en gång iväg. Mitt mål var egentligen ett annat museum, men då jag märkte att jag hade lite tid över bestämde jag mig för att ta en tur förbi Père Lachaise-kyrkogården innan.
 
paris -15
Men först mellanmål - kaffe och croissant tack!
 
paris -15
paris -15
Det är en väldigt speciell plats att vara på, Père Laichase-kyrkogården, och jag kan förstå att det finns människor som väljer bort att besöka den här sortens ställen. Jag anser dock personligen att kyrkogårdar inte bara är en plats för de döda, utan även en plats för de levande att reflektera. Bor själv granne med en kyrkogård som jag ofta går i när jag behöver en promenad och har något att tänka på. Med det sagt så tycker jag naturligtvis att det är viktigt att man beter sig respektfullt på platser som dessa.
 
paris -15
Père Laichase är en väldigt speciell kyrkogård. Här står gravarna näranära varandra, och liknar mest av allt små gotiska, väldigt detaljerade tempel. Kontrasterna är stora, och medans vissa har färska blommor på sig så har andra fått gravdörrarna insparkade och verkar till synes vara helt lämnade åt ödet.
 
paris -15
Efter att ha gått förbi Oscar Wildes gravplats här bestämde jag mig för att det var dags att ta mig till nästa besöksmål - Musee Dupuytren.
 
paris -15
Vägen hit var ganska komplicerad eftersom museumet ligger inuti ett universitetsområde, men jag fixade det haha.
 
paris -15
Även här var det dock fotoförbud, och den här gången väljer jag nog att inte publicera några bilder från andra källor. Jag ansåg att museumet var väldigt intressant och gick runt en bra stund samt lyssnade uppmärksamt på professorerna och läkarna som arbetade där, men det här är verkligen bara ett ställe som man bara ska besöka om man tycker att människokroppen och läkekonsten är intressant - museumet består nämligen av montrar efter montrar av konserverade kroppsdelar. Ni får gärna googla om ni vill, men som sagt - konserverade kroppsdelar.
 
paris -15
paris -15
Efter detta hade jag inget kvar på dagens to-do-list, så jag satte mig ner en stund på Starbucks. Alltså jag säger då det, man blir verkligen bra på att leta upp wi-fi utomlands haha.
 
paris -15
Eftersom jag visste att affärerna skulle vara öppna ett par timmar till bestämde jag mig för att ta en promenad till området norr om Seinefloden.
 
paris -15
paris -15
Där visste jag nämligen att det skulle finnas en massa second hand-affärer!
 
paris -15
Och jodå! Visst fanns det mycket att tråna efter här!
 
paris -15
paris -15
Affären ovan heter The Kilo Shop och är något jag kan rekommendera till er som gillar vintagekläder och befinner er i Paris! Här köper man kläder efter kilopris, och jag själv fick med mig en blus och en fantastisk, mörkblå vårjacka.
 
paris -15paris -15
Köpte en rosa blus också, på en litenliten second hand-butik där man fick plats högst 3 personer.
 
paris -15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hejhej!
 
paris -15
paris -15
Känner verkligen att Paris har ett bra vintageutbud, med tanke på att jag bara hann med ett par butiker på listan jag skrev innan jag åkte. Värt att komma tillbaka bara för det!
 
paris -15
Efter detta behövde jag verkligen middag, och turligt nog så såg jag att det falafelställe jag hade läst har "Paris bästa falafel" var precis i närheten! Det var jag ju tvungen att testa.
 
paris -15
Huruvisa falafeln är Paris bästa var svårt för mig att avgöra, men gott var det då verkligen! Jag tog med mig den på takeaway...
 
53
54
 
... och satte mig och åt vid Seinefloden. Ett fint avslut på min sista kväll i Paris. För den här gången det vill säga, för hit ska jag snart igen, det är då säkert!
 
55
Efter detta tog jag en liten promenad till metron och begav mig tillbaka till hostellet, nöjd med dagen.
 
57
 
Resan är dock inte riktigt slut än, för flyget hem lyfter inte förrän ikväll. Nu när jag skriver detta inlägg sitter jag och äter frukost, och nu ska jag gå och checka ut. Hostellet har tack och lov möjlighet att förvara mina väskor efter detta, så jag hinner förhoppningsvis med att åka till Louvren innan hemfärden.
 
Ha det bra! 
 
 Kom ihåg mig?