5 inspirationskällor

 Här ovan kan ni se två bilder fotograferade av en av mina nya favoritfotografer, Juno Calypso. De flesta av hennes fotografier är både självporträtt och skådespel, eftersom det är hon själv på bilderna fast i karaktären Joyce. Med på bilderna finns även lite absurditet, lite feminism och mycketmycket fin estetik.
 
 Även om jag inte är en sån person som gillar att lyssna på ALLA sommarprat direkt när dem är på radio, så älskar jag att höra människor jag uppfattar som intressantas sommarprat. En av dessa är stylisten Bea Åkerlund. Såhär låter hennes sommarprats programbeskrivning:
 
"Världens kanske mest efterfrågade stylist som har arbetat med stjärnor som blan annat Beyoncé, Lady Gaga, Britney Spears och Rihanna. Har kallats maximalismens mästare och orkestrerar megastora evenemang som Madonnas show på Super Bowl. Säger sig ha svart bälte i shopping och vet exakt var man kan hitta den rätta detaljen för att skapa exakt rätt look. På cv:t finns också musikvideoregi, lansering av ett webbnätverk för modebranschen och ett eget accessoarmärke. Är en fanatisk tennisspelare med en omvittnad fantastisk serve." - Sveriges Radio
 
Jag tyckte att Åkerlunds sommarprat var både intressant och otroligt inspirerande, och rekommenderar det verkligen. Allra främst vill jag rekommendera det till alla er därute med ett stort stilintresse som ser kläder som ett viktigt redskap för att uttrycka sig själv (även om omgivningen kanske inte alltid förstår).
 
 Den här street style-fotograferade outfiten passar verkligen bra ihop med min smak just nu, och är dessutom helt fantastiskt koordinerad. Bilderna är från Tokyo Fashion, och på bilden syns 18-åriga Rinalee som även tidigare har blivit fotograferade av dem. Superinspirerande! 
 
 Jag råkade bli helt fast framför bloggen Two Nerdy History Girls häromkvällen, så jag tänkte rekommendera den för er! Som ni kanske förstår så är det en historieblogg, men kvinnorna bakom den har ett stort klädintresse så det är ett väldigt återkommande tema.
 
Jag har själv aldrig riktigt haft ett särskilt stort intresse för kläder innan 1900-talet, även om en kanske kan tycka att jag borde det! Jag var nämligen helt sjukt historieintresserad när jag var liten. Detta tog sig bland annat uttryck i att jag läste en väldig mängd historieböckor och hade typ... häxbränningar som motiv på brödknivarna jag gjorde i träslöjden (no joke). 
 
Two Nerdy History Girls väckte dock mitt intresse, och under de senaste dagarna har jag bland annat läst om hur kvinnor stylade och skötte om sitt hår på 1770-talet, hur skapandet av en sorts populära detalj på 1700-talsklänningar skapades och hur ett uppvikbart, broderat kärleksbrev kunde se ut under samma era.
 
 Och så slutligen - en riktigt gullig liten inredningsidé! Paret bakom den här bloggen dekorerade sin kaktus med ett par pappersträdkojor och jag tycker det är h e l t fantastiskt. 
 
 
 Kom ihåg mig?