✿ sjutton år på jorden ✿

 
Eftersom jag är seg så glömde jag att skriva här när jag fyllde år för ett par dagar sedan, men då det ju ändå är en ganska stor grej att fylla sjutton år bestämde jag mig för att göra det ändå. Hurra, jag är sjutton! Nu gäller det bara att försöka njuta av den största vakuumåldern av dem alla...
 
♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡

det feministiska genombrottet

 
Häromdagen var det då dags för att slå sig ner för att se valvakan inför EU-valet. Jag som har haft lite otur och är sjutton år i år kunde inte rösta, men jag kände mig ganska nöjd med min insats eftersom jag hade kunnat påverka åtminstone ett par personer att rösta rosa. Och så rullar valresultaten fram och jag blir helt iskall. Sverigedemokraterna och deras nazistiska bundisar får ökat stöd och det är som att man kunde se den bruna skuggan lägga sig över Europa. Men mitt i allt detta finns det ändå ett hopp. F! har gjort succé, och får ett mandat till EU. Ett mandat som naturligtvis inte går till någon annan än Soraya Post.
 
När rasismen och nazismen breder sig ut över Europa finns det vissa grupper som ligger särskilt illa till, och romerna tillhör sorgligt nog denna kategori. En folkgrupp som redan har fått utstå förtryck i hundratals år. Att en romsk aktivist (som dessutom är kvinna!) i detta mörker får möjligheten att ta plats, att påverka situationen för alla dessa människor, är en händelse som inte kan kallas annat än historisk.
 
Jag är naturligtvis inte den enda som är medveten om detta, och Autonomgruppen valde därför att i sin första del av deras dokumentärserie om detta feministiska genombrott ha tema "Romer, EU och Rasism". Se den för guds skull! Och glöm inte:
 
"Don't mourn - organize!"
 
 Följ "Det feministiska genombrottet" här. 
 
♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡

mina inredningsfavoriter v. 20

Alla källor finns att hitta på min Pinterest.
 
♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡