en oanvänd sjuttiotalskastrull

Fina köksgrejer finns det gott om ute på loppisarna vid den här tiden, men när man bestämmer sig för att kolla in dem lite närmare känns det tyvärr som att de alltid är missfärgade och äckliga . Av den anledningen kändes det som ett riktigt fynd när jag häromdagen hittade en till synes oanvänd (!) 70-talskastrull. Priset? 70kr.
 
Då det bara är drygt två år till jag tar studenten och ska flytta för att plugga vidare har jag börjat plocka på mig lite roliga nödvändigheter som kommer behövas då. Jag tänker att IKEA-besök kommer jag bli tvungen till oavsett, men det skulle vara tråkigt att behöva köpa saker som jag inte tycker är fina när det finns billigt på loppis om man bara letar lite. Dessutom slipper jag ju att ha en större kostnad än nödvändigt när flyttningsdagen väl kommer. Eller vad säger ni?
 
♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡

rhea thiersteins fantastiska blombakverk

Efter att ha sett enskilda bilder lite här och där hittade jag äntligen källan till de här underbara bilderna häromdagen. Det är nämligen Rhea Thierstein, en brittisk scenograf, och Tim Walker, en brittisk modefotograf som ligger bakom. Jag finner de här bilderna otroligt kreativa, och jag tror nog min favorit är bild nummer 4 och 5.
 
Vad tycker ni?
 
♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡

fattiga riddare och tidningen vego

Om det är något jag verkligen gillar så är det att gå upp och göra iordning en riktig helgfrukost, och det var även det som hände igår. Fattiga riddare fick det bestämt bli, då det var hur länge som helst sedan jag gjorde det. Följde det här receptet, och de blev hur goda som helst. På hade jag såklart socker, kanel och drottningssylt. I temuggen hade jag jordgubbste.
 
Till de fattiga riddarna hade jag en tidning jag köpte häromdagen - tidningen VEGO. Och alltså, den tidningen. Köpte även förra tidningen när den kom ut då jag märkte att det var alltid lika fantastiske Mattias Kristiansson, aka Vegoriket, som var chefredaktör. Rekommenderar er verkligen att kolla in både bloggen och tidningen, för man blir faktiskt otroligt inspirerad. Är själv inte vegan, men lagar alltid vegomat när jag är ensam hemma och väljer vegoalternativet om det är bra när jag äter ute. Längtar faktiskt lite efter att flytta hemifrån bara för att äntligen få bli vegan på riktigt, haha. Min poäng är att - oavsett om du är vegetarian, vegan eller köttätare så kommer du uppskatta den här tidningen. När det är så enkelt, så gott och så viktigt för miljön att skippa köttet ibland, gör det! Det finns liksom bara fördelar. Och sen om det är en dag i veckan eller alla är mindre viktigt, bara man gör det.
 
♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡♀♡